2024.07.20.
Illés

Az Animal Cannibals nem jár szemellenzővel (interjú)


Még alig kezdődött el az év, de az emberevők máris bedobták a slágerbombát. Megérkezett az ökumenikus lokálpatrióta nóta Qka MC és Ricsipí tolmácsolásában. A fiúk írtak már maradandót kedvenc helyeiről (Yozsefváros, Budapest nyáron…), most azonban egy olyan dal született, amelyet az ország bármely városában lakó zeneszerető ugyanúgy magáénak érezhet.

„Itt ér a reggel vagy itt fekszel este. Szeresd ezt a várost és a sok helyet benne! Itt enni Yo, inni Yo, lenni Yo veled! Lenne neked is innen biztos történeted.”

A klip Észak-Magyarország csodálatos helyein készült. Visegrád, Esztergom, Ráckeve, Domonyvölgy, Gödöllő, Szentendre és Vác ismert vagy kevésbé ismert helyeiben gyönyörködhetünk. “Az igazi az lett volna, ha az egész országban forgatunk, hiszen annyi csodaszép hely van itthon! Bár, akkor hónapokig filmeztünk volna és a klip nem 3 perces, hanem 3 óra hosszú lett volna. Az érzést viszont így is tökéletesen sikerült visszaadnunk. Mi imádunk itthon nyaralni, pihenni, élni! Mindenhol találni érdekes, szép, izgalmas és kúl dolgokat, csak körül kell nézni!” – nyilatkozták a srácok. Ricsipí-t megkérdeztem a klip és a dal kapcsán:

Mi alapján választottátok ki a helyszíneket?

Ricsipí: Ha az ember igényes klipet szeretne forgatni, akkor annak bizony komoly költségvonzatai vannak. A Studio-X Magyarország egyik legjobb klipkészítő csapata. Tudtuk, hogy mennyit tudunk erre a videóra fordítani. A klipben szereplő helyek Budapesttől nincsenek túl messze, de így is két napot vett igénybe a forgatás. Az anyagi megfontolás mellett, szerettünk volna olyan helyeket bemutatni, amik még nincsenek elcsépelve.

Miért tartottátok fontosnak, hogy mindenki magáénak érezhesse a dalt?

Ricsipí: Azok a dalok tudnak igazán népszerűek lenni, amit mindenki magáénak tud érezni. Mivel mi egész évben az országot járjuk, tudjuk, hogy mennyi jó hely és mennyi jó ember lakik ebben az országban. Egy picit szerettünk volna nekik kedvezni.

Meguntátok Budapestet (Yozsefváros, Budapest nyáron) vagy csak szimplán rászabadultatok az országra? 🙂

Ricsipí: Yozsefvárosban születtem, mindketten itt nőttünk fel. Kedvenc városunk Budapest, amit sohasem fogunk megunni. De nem szabad szemellenzővel járni és csak egy helyre fókuszálni! Már réges-rég “rászabadultunk” az országra. Imádjuk, szeretjük.

Melyik a kedvenc helyeitek Magyarországon, ahová szívesen visszajártok?

Ricsipí: Most akkor jöhetne egy irdatlan hosszú felsorolás, hiszen tényleg rengeteg helyen jártunk és rengeteg hely lopta be magát a szívünkbe. Balatonalmádit nem tudnánk letagadni, hiszen 16 éven keresztül itt volt az AC tábor, a legtöbb fellépésünk Debrecenben és Szegeden van. A nyári fesztiválok közül szeretjük a Velencei tavit, a Sopronit. Qka Mosonmagyaróváron született, Győrben élt, Egerhez sok szál köti. Szóval, sok település van, ahová szinte hazajárunk, köszönhető a helyiek vendégszeretének.

Share