2024.06.13.
Antal, Anett

Nemes ügyet támogat a MOM Park!


Közel egymillió forint gyűlt össze a MOM Park Galéria két hónapos jótékonysági kiállításán, valamint a bevásárlóközpont karácsonyi fotózásán. A vásárlók által adományozott összeget az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány egy modern sebészeti lézergép megvásárlására fordítja majd.

Tavaly novemberben nyílt újra a MOM Park Galéria, azzal a céllal, hogy kezdő művészeknek és fontos társadalmi ügyeknek adjon teret. Az első kiállítás alkalmából a MOME fiatal művészei varázsolták szebbé az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány mama-lakásának nappaliját. A szoba kifestése során készült képeket, illetve a diákok saját alkotásait két hónapon keresztül tekinthették meg az érdeklődők, valamint adakozhattak a szervezet javára.

A kiállításon befolyt összeg mellett a bevásárlóközpont a Xerox Magyarországgal közösen megrendezett karácsonyi fotózás bevételével is az alapítványt támogatta. Így összesen nyolcszázezer forint gyűlt össze a két eseményen. Az adományt Szegedi Anna, a MOM Park marketig és PR vezetője és a kezdeményezés fővédnöke, Winkler Nóra adta át Dr. Bakó Katalinnak, az alapítvány képviselőjének.
a_mama_lakas_nappalija
„A nappali kifestése már önmagában nagyon nagy ajándék volt nekünk, így az adománnyal már kétszeres a boldogság. A gyerekek imádják az új nappalit, nagyon szeretnek játszani a mesés környezetben. A szülők részéről is nagyon jók a visszajelzések, az ő helyzetüket is megkönnyítik a kedves figurák, hiszen elvonják a gyermekek figyelmét a betegségről” – kezdte Katalin. „Régi álmunk egy sebészeti lézergép beszerzése, ugyanis ezzel a berendezéssel sokkal kisebb az esély arra, hogy komplikációk lépnek fel, ráadásul kevésbé fájdalmas eljárást tesz lehetővé. Ezzel az adománnyal is közelebb kerültünk ahhoz, hogy megvásárolhassuk a készüléket.”

„Mindig jó érzés egy fontos ügy mellé állni és teret adni, hogy mások is segíthessenek. A sikerünk kulcsa a közös összefogás volt, csak együtt érhettük el ezt az eredményt. Idén mindenképpen szeretnénk hasonló kiállításokat megszervezni” – tette hozzá Szegedi Anna, a MOM Park marketing és PR vezetője.

Share