2024.04.19.
Emma

140 millió dolláros beruházás a Jack Daniel’s-nél


140 millió dolláros beruházással bővíti lynchburgi Jack-Daniel’s üzemét a Brown-Forman. Két új hordóház épül, amellyel tovább növeli a cég a kapacitását. Az idén 150 éves lepárlóban kizárólag saját készítésű hordókban érlelődnek a whiskey-k, és az évente 600 000 hordót készítő üzem is kerek évfordulóhoz érkezett, 70 éves fennállását ünnepli.
whiskey_csapolas

Amerika legrégebben bejegyzett whiskey főzdéjét legutóbb alig három éve bővítették, a több mint 100 millió dolláros beruházásnak köszönhetően akkor többek között hordóraktárakkal fejlesztették a létesítményt. A folyamatosan növekvő kereslet miatt idén újabb 140 millió dollárt fektet két új hordóház építésébe a Brown-Forman. A beruházásból a tervek szerint felújítják majd az üzemben található látogatóközpontot is, amelyet évről évre egyre nagyobb érdekelődés övez. Tavaly több mint 275 000 turista volt kíváncsi arra, hogyan készül a legendás ital a lepárlóban.hordohaz

Amellett, hogy a lepárló idén 150 éves, a Brown-Forman saját hordó üzeme is most ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A jeles alkalomból egy a munkatársak által dedikált emlékhordóval ünnepeltek a cégnél. A napi közel 2500, évi 600 000 hordóval a cég az egyetlen italgyártó a piacon, amely saját maga készíti kézzel a hordóit.

 A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.                 

Share