2024.04.19.
Emma

A Zsolnay Porcelán motívumaival divatol a Sugarbird! Itt az új kollekció!


A Sugarbird 2016 tavaszára egy igen különleges kollekcióval rukkolt elő, amit a napokban mutattak be a sajtó képviselőinek. A ruhakölteményeket a világhíres Zsolnay Porcelán legismertebb motívumai díszítik, ezzel összekötve a képzőművészetet a divattal.
 
A Sugarbird tervezői minden évben valami újdonságot dobnak piacra, idén a világhíres porcelán manufaktúra klasszikus virágmintái kerültek reflektorfénybe, de lényegesen új megvilágításban.
Romantikus motívumok és egyedi tervezés jellemzi az új kollekciót, melyet hat szakember álmodott meg. A munkálatokban Parrag Andrea, Baranyai Ádám a Sugarbird vezető tervezői, Andor Mária és Ms. KK grafikus tervezők vettek részt, őket Jagasics Csonka Hedvig, a Sugarbird ügyvezető igazgatója fogta össze, hogy Pintér Mariann-nal, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kereskedelmi és marketing vezetőjével együtt megvalósítsák a nem mindennapi kollekciót.
Régi álmunk volt a közös munka, és fontos volt számunkra olyan darabokat tervezni – az extrább, elegánsabb fazonok mellett – amelyek egy kicsit más megközelítésből, más szemszögből mutatják meg magát a Zsolnayt is. Újragondolt, trendi, hétköznapi és mindenki számára viselhető darabok is színesítik a palettát, laza felsők, nadrágok, szoknyák, trikók, de táska és telefontok is kerül a kínálatba. Nem volt könnyű feladat, hiszen egy nagyon komoly múlttal rendelkező brandről van szó, amelyet a mi stílusunkra kellett lefordítani úgy, hogy ez legalább annyira képviselje a Zsolnayt is, mint amennyire minket. Meg kellett találnunk azt a pontot, amitől ez annyira elegáns, mint amennyire laza, fiatalos és divatos is.” – fejtette ki a tervezői team.
sugarbird_zsolnay_00
A kollekció kampányfotóit Dusan Petrovic, egy fiatal szerb fotós készítette, a képeken látható modell, Ornella Karabumba Nkeza pedig a kapszula kollekció nemzetközi jellegét hivatott erősíteni. Az új kollekció a Zsolnay Kulturális Negyed Gyugyi gyűjteményét őrző múzeumban mutatkozott be. A gyárbejárást követően a GLAMOUR Women of the Year-díjas Dukai Regina, Horváth Cintia és Wolf Eszter öltötték magukra a Zsolnay mintás darabokat, és az abszolút autentikus környezetben Borzi Vivien örökítette meg a lookbook képeit, illetve streetstyle fotók is készültek a gyönyörű Negyedben. Pintér Mariann a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kereskedelmi és marketing vezetője elmondta az együttműködésről, hogy: „Több ezer régi dekor minta közül esett a választás arra a néhányra, melyet a tervezői csapat újragondolt, és egy másfajta művészi alkotást készített így el. Nagyon örülünk az együttműködésnek, hiszen hordhatóvá tették a manufaktúra által tervezett néhány védett motívumot is, ami majd visszaköszön az utcán, és remélhetőleg sokaknak feltűnik a Zsolnayra legjellemzőbb mintázat.”sugarbird_zsolnay_06
 A Sugarbird új kollekciója a nyilvánosság előtt sem marad titok, ugyanis május 6-án megtekintheti közönség is a Bálna Budapestben megrendezésre kerülő nagyszabású divatbemutatón, ahol a brand egyebek mellett egy extra meglepetéssel is készül.
Share