2024.04.25.
Márk

Jessica Knoll – Szerencse lánya


TifAni FaNelli a világ legszerencsésebb nője. Menő állása van egy nagy női magazinnál, csodás lakásban él,  vőlegénye, a szívdöglesztő Luke pedig odavan érte. Aninak minden oka megvan a felhőtlen boldogságra – vagy mégsem? Miért hánykolódik éjjelente ártatlanul? Milyen titok nyomasztja? Mi köti össze a regény  főhősét a szerzővel? A Szerencse lánya című könyv  a világ számos országában hatalmas siker, hamarosan film is készül belőle.

Jessica_Knoll-8068 author photoSikerben és boldogságban úszik TifAni, becenevén Ani, egy vezető női magazin újságírója. A lány 28 éves korára elérte, amiről sokan csak álmodnak: remek állás, anyagi biztonság, menő lakás és szerető vőlegény. Kívülről nézve álomszerű az élete, készül az esküvőjére. Látszólag célba ért, története ott kezdődik, ahol a legtöbb romantikus film és regény befejeződik: boldogan élnek, míg meg nem halnak… A felhőtlen boldogság álarca mögött Ani minden éjjel retteg. Eltitkolt múltja nem ereszti – még önmagának sem vallja be őszintén, mi történt vele tizenévesen. A kamasz TifAnit iskolatársai bántalmazzák, méghozzá csoportosan. A szeretetre és elismerésre vágyó kislány megsemmisül, addigi élete összedől. A romokból egy céltudatos nő épül, aki azonban csak a látszatnak él, és képtelen az igazi boldogságra. Az esetet senki nem kezeli erőszakként. Nincs áldozat, nincs bűn és nincs büntetés – és TifAni számára nincs feloldozás. Mit tesz a felnőtt, sikeres nő, milyen eszközökhöz nyúl, hogy legyőzze a múltjából kísértő démonokat? Helyrehozhatók-e a lélek sérülései több, mint egy évtizeddel később?

A Szerencse lánya szerzője, Jessica Knoll többet tud könyve főszereplőjének gyötrelmeiről,  mint azt bárki gondolta volna. A szerző nemrég vallomást tett – elárulta, hogy főhőséhez hasonlóan ő maga is szexuális erőszak áldozata volt tizenévesen, és úgy, mint Aninak, neki is hosszú évek kellettek ahhoz, hogy ezt saját magának bevallja és nyilvánosan felvállalva harcolni kezdjen a saját, és nők millióinak igazáért. A Szerencse lánya nem dokumentumregény, de szerzőjének és főhősének sorsa összeforrt, és erőt adhat mindazoknak, akik érintettek ebben a máig sokszor elbagatellizált, agyonhallgatott, gyakran az áldozatot hibáztató bűntettben. A Szerencse lánya 2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller. Sikerét sokan a Holtodiglanéhoz mérik. Jessica Knoll évekig volt egy női magazin főszerkesztője, ma New Yorkban él férjével, és a második regényén dolgozik. A könyv megfilmesítésének jogait Reese Witherspoon vásárolta meg, a forgatókönyvön a szerző dolgozik.

Knoll_SzerencseLanya_72dpi

A regény tartalmából:

A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.

DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA

Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől…

A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?

Részlet a könyvből:

“Ráeszméltem, hogy még mindig a Victoria’s Secret-es vállpántos felsőm van rajtam, de semmi más. Felültem, megfogtam a steppelt ágyterítőt, a mellemre húztam, és körülnéztem a szobában.

– Hm, nem tudod, hol a bugyim?

Dean nevetett, mintha még soha nem hallott volna ilyen mulatságosat.

– Azt senki sem tudja! Fél éjszaka anélkül mászkáltál.

Ez úgy hangzott a szájából, mint valami ártatlan anekdota a féktelen bulizásunkról, ahhoz hasonló, mint amikor egy tizenkettedikes közölte, hogy hazamegy, és másnap reggel a társaság a behajtón álló kocsijában elájulva találta, még csak a slusszkulcsot sem dugta be. Vagy amikor egy másik srác a focicsapatból elfelejtett pulykát rakni a szendvicsre, amit késő este csináltak maguknak, így ő a végén majonézes kenyeret evett. Ez annyira vicces sztori, ami megérdemelte, hogy újra meg újra elmeséljék: TifAni úgy bepiált, hogy órákon át bugyi nélkül flangált!

Amíg aludtam, drasztikusan megváltozott az élet, de Dean úgy nézett rám, mintha sorstársak lennénk valami buli utáni világvégében, és olyan képtelenül csábított a gondolat, hogy ezt a valóságot fogadjam el a másik helyett, hogy bágyadt nevetéssel megtettem.”

Jessica Knoll – Szerencse lánya

Libri Kiadó Kft. 3499 Ft

Share