2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Szexrobotok válthatják fel a nőket?


Milyen a tökéletes partner? Pontosan úgy néz ki, viselkedik és beszél, ahogy azt szeretnénk, bármikor szívesen cseveg velünk kedvenc témáinkról, akármire hajlandó az ágyban és… van rajta egy kikapcsoló gomb.
Számos kutatás reálisnak tartja a felvetést, mely szerint néhány évtizeden belül a fejlődő mesterséges intelligenciakutatásnak és az egyre emberibb szexrobotoknak köszönhetően az androidokkal folytatott szerelmi viszony éppolyan természetes lesz, mint az emberek közti szerelem.
An artist perfects a love doll at RealDoll, a company that manufactures  life-size sex dolls in San Marcos, Ca. Photo by Robert Benson.
 Megvetendő társpótlék furcsa férfiak számára, avagy a jövő tökéletes feleség prototípusa? Bár a mai szexrobotok még inkább hasonlítanak egy technológiailag továbbfejlesztett guminőre, Douglas Hines, az élethű szexbábukat gyártó True Companion alapító elnöke szerint még idén olyan robotok kerülhetnek a piacra, amelyek a személyre szabott külső, és a szexuális fantáziák korlátlan kiszolgálása mellett „feltétel nélküli szeretetet és támogatást is nyújtanak”. Tehát a jövő mesterséges partnereiben mindent megtalálhatunk, amit csak egy nőtől várunk, ráadásul a kapcsolatokkal járó kompromisszumok nélkül…
Love doll faces lie in various states of assembly at RealDoll, a company that manufactures life-size sex dolls in San Marcos, Ca. Some of the company's dolls have interchangeable faces, which fasten to the dolls head. Photo by Robert Benson.
A szexrobotok felválthatják a nőket? Vajon az élethű androidok beférkőzhetnek a hálószobánkba, vagy egy mesterséges intelligenciával rendelkező partner sosem lehet olyan, mint egy hús-vér ember? Vajon hogyan vélekednek minderről a nők, a szexrobokat gyártó cég tulajdonosai és azok, akik már most egy robottal osztják meg az ágyukat…
Share