2024.04.23.
Béla

Hátrányos helyzetű gyermekek érezhették magukat profi focistának


Hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett jótékonysági focikupát az Antenna Hungária Zrt. A Margitszigeti Atlétikai Centrum rendezvényén a Jövő Uniója Alapítványhoz tartozó Őrangyalok Ligája jóvoltából közel 70 gyermek érezhette jól magát. A gyermekek az ország különböző pontjairól érkeztek Magyarország legnagyobb EB-néző helyszínre, a Futball-szigetre, hogy két korcsoportban megmérkőzzenek az értékes nyereményekért.
 
Az Antenna Hungária már számos alkalommal szervezett programokat hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek. A vállalat szívügyének tekinti ez irányú vállalását, ezért is tette lehetővé, hogy egy napra profi futballistának érezhessék magukat június 23-án, az Atlétikai Centrumba látogató gyerekek. A nap folyamán az otthonok összeszokott, saját csapatai mérkőztek meg egymással, 2×10 perces meccseken, nemzeti színű mezben, hivatásos futballbírók irányítása mellett. Végül 14 mérkőzést lejátszva derült ki, melyik két csapat a Lurkók Ligája győztese. A program célja az egészséges életmódra és a sport szeretetére nevelés mellett természetesen a gyerekek egy napjának szebbé és boldogabbá tétele volt. A rendezvényen Hrutka János és Lisztes Krisztián, korábbi válogatott labdarúgók adták át tapasztalataikat és tanácsaikat az ifjú focistáknak, ezzel is hatalmas élményt szerezve nekik.
Hrutka János és Lisztes Krisztián gratulálnak az ifjú focistáknak
Tardi Tamás, a Jövő Uniója Alapítvány elnöke elmondta, hogy rendkívül örültek a lehetőségnek: „Az egész országból rengeteg levél érkezik hozzánk, melyek között igen gyakran szerepelnek focival kapcsolatos kívánságok. Ezért kezdtünk el dolgozni azon, hogy a gyerekek együtt játszhassanak az ország különböző részeiről érkező társaikkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy az Antenna Hungária jóvoltából mindezt megvalósíthattuk, ráadásul mindezt ezen a csodálatos helyen, Magyarország legizgalmasabb EB-néző helyszínén, a Futball-szigeten.”
 
A Lurkók Ligája focitornán az alsósoknál a budapesti Cseppkő Gyermekotthon csapata, míg a felsősöknél a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Fruska Gyermekotthona által kiállított csapat bizonyult a legügyesebbnek. Nyereményük az Antenna Hungária Zrt. jóvoltából felajánlott LED televízió, set-top-box és egy éves MinDig TV Extra Családi csomag előfizetés.
Share