2024.06.21.
Alajos, Leila

Különleges receptek Halloween-re


Lassan újra támadnak a zombik, és ha egy kicsit odateszed magad, idén még akár a „legjobb halloween-i házibuli szervezője” címre is esélyes lehetsz. Kreatív kiegészítők, ütős zenék, pár rémesen bizarr vodkás ital és rágcsálnivaló, és már indulhat is a horror parti.
 
Michael Jackson: Thriller, Marilyn Manson: This Is Halloween, Rihanna: Disturbia… egy jól összeállított tracklist minden buli alapja. Azonban, ha szeretnéd még tökéletesebbé tenni az estét, a partira a zenék, dekoráció és jelmezek mellett jó, ha néhány extra finomsággal is készülsz. Íme, néhány tökéletes recept!
 
Bloody Mary: a klasszikus, ami nélkül nincs Halloween
· 4 cent Finlandia vodka
· 10 cent premix (paradicsomlé, torma, zeller, só, bors, tabasco, worcestershire, cukor összekeverve. Hagyjuk kicsit állni.)
· 1 cent vörösbor
A hozzávalókat egy shakerben összekeverjük, és kockajégen csőpohárba töltjük. Díszítéshez: zellerszár, olíva, rozmaring. Biztos nem lősz mellé, ha vendégeid kedvenc véres koktélja mellé egy kis finger food-ot is kínálsz, méghozzá a szó szoros értelmében. Az elkészítésben nincs semmi bonyodalom, csak egy éles kés, virsli, némi cikkekre vágott fokhagyma és ketchup kell hozzá.
 
Barocco: az édes kísértés
· 4 cent Finlandia vodka
· 2,5 cent tejszín
· 1-1,5 cent vanília szirup
· 1, 5 cent cassis (fekete ribizli) likőr
halloween_barocco
A hozzávalókat a fekete ribizli likőr kivételével egy shakerben összekeverjük, és rocks pohàrban törtjégre töltjük. Ezt követően a tetejére csurgatjuk a likőrt. Díszítéshez: áfonya, fekete ribizli. Azért, hogy még „édesebb” legyen az összhatás, a koktélhoz néhány denevér sütit is kreálhatsz. Egy kis csokis kekszre, és pár drazséra lesz szükséged, a kekszek egyik felét törd ketté, készíts kis szárnyakat, és helyezz középre két szem drazsét.
 
Brain shot
· 2 cent Finlandia vodka
· 2 cent barack likőr
· 1 cent cream likőr
· 3 csepp gránátalma szirup
halloween_brain_shot
Ennek a bizarr shotnak tutira senki nem tud majd ellenállni. A barack likőrt és a vodkát összekeverjük, lehűtjük. Ezt követően csepegtessünk bele néhány csepp citromot, folyassuk bele a cream likőrt és tegyünk gránátalma szirupot a tetejére.
 
A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyaszd te is felelősséggel!
FacebookTwitterGoogle+
Share