2024.06.21.
Alajos, Leila

Vitaminbombák felnőtteknek


Újra itt a lehetőség, hogy belevessük magunkat a piaci forgatagba és friss zöldségeket, gyümölcsöket szerezzünk be a mindennapokra. Hogy könnyebben felébresszük szervezetünket a téli álomból, ne csak a tányérunkra, de a poharunkba is csempésszünk minél több energiaforrást. Most bemutatunk három olyan vitaminbombát, amik egy kicsit felturbózva akár az éjszakában is megállják helyüket.
 

Finlandia Lassi

Hozzávalók:
40ml Finlandia mangó vodka
1 friss mangó
1dl növényi joghurt
1dl mandulatej
egy csepp cukor szirup
Elkészítése: Vékonyan hámozzuk meg a mangót és kockázzuk fel. A további hozzávalókkal együtt tegyük egy turmixgépbe és keverjük krémes állagúra. Ha elkészült az ital, öntsük egy pohárba és a mangó héjával díszítsük.
Veggie Screwdriver
Hozzávalók:
40ml Finlandia vodka
1dl répa dzsúz
1dl narancs dzsúz
50ml limonádé
Elkészítés: A hozzávalókat öntsük egy shakerbe és jól rázzuk össze. Ezt követően öntsük az italt egy pohárba, a répa szárával díszíthetjük italunkat.
Green Mini Mary
Hozzávalók:
40ml Finlandia vodka
2db zöld paradicsom
ízlés szerint zöld Jalapeno szósz
egy csipet zellersó
50ml lime dzsúz
 Elkészítés: A zellersó elkészítéséhez szárított zellerzöldet apróra vágjuk, majd nagy szemű sóval késes mixerbe tesszük és ledaráljuk. Ezt és az apróra felkockázott zöld paradicsomot a többi hozzávalóval együtt turmixba tesszük és krémes állagúra keverjük. Ha elkészült paprika porral vagy fokhagymával tovább ízesíthetjük.
Share