2019.12.07.
Ambrus

Húsvéti boszorkányos finn koktélok


Idén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!

Fekete gyöngyös vodka shot
fekete_gyongyos_shot

•             4 cl Finlandia vodka

•             por állagú alga

•             tintahal festék

Vodkában feloldjuk az algát, és a keveréket kalcium fürdőbe csepegtetjük. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket egy kanál segítségével kivesszük, és vodkával teli shotos pohárba helyezzük.

Narancsos vodkakaviár
narancsos_vodkakaviar

•             Finlandia vodka

•             frissen facsart narancslé

•             por állagú alga

•             tintahal festék

•             szervírozáshoz: japán kanál

•             díszítéshez: fekete ribizli

Narancslében feloldjuk az algát, összekeverjük a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe tesszük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat. Díszítsük fekete ribizlivel.

Aranyló mangó hab vodkával
aranylo_mango_hab

•             4 cl Finlandia vodka

•             10 cl prosecco

•             hideg espuma habkötő

•             2 és fél cl mangó püré

•             10 dkg friss mangó

•             por állagú alga

•             tintahal festék

•             díszítéshez: arany mangó pehely

Az alkotókat összeturmixoljuk, átszűrjük, majd hozzáadjuk a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixoljuk, és a keveréket 2 két órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba töltjük, és talpas pohárba fújjuk. Arany mangó pehellyel díszítjük.

Share