2024.07.12.
Dalma, Izabella

Íme a NUBU 2017-es őszi-téli kollekciója


A NUBU 2017-es őszi-téli kollekcióját Fajó János konstruktivista festő-szobrász harmonikus formakompozíciói és optimista, derűs színhasználata inspirálta. A tervezők a mostani trenddel szemben foglalnak állást: a vintage darabok egy az egyben történő beemelése helyett előremutató, új darabokat készítettek, amelyek csak formavilágukban jelenítik meg a 70-es, 80-as éveket.
 
A márkától már megszokott sportos részletmegoldások az új darabokon még markánsabban vannak jelen, mint korábban bármikor.
A ruhák egy részét fémpiercing-szerű kellék húzza össze és szűkíti be, más darabokon a szűkítő szerepét elasztikus zsinórok töltik be, amelyek állításával a ruhák sziluettje változtatható, aszimmetrikussá variálható. A szabásvonalakban megjelenő négyzetes formák szintén aszimmetriába mennek át, a pliszírozott szoknyák esetében a szétdarabolt geometriai alakzatokon a kollekció meghatározó, derűs színei jelennek meg.
A kollekció rengeteg meleg anyagot tartalmaz, amelyek komfortot nyújtanak a téli hidegben: gyapjúszövetek, kötött anyagok, bőrök és szőrmék – róka-, nerc- és nyúlbunda, illetve idén először tollkabátok is színesítik a kollekciót. A színeket a felhasznált két jacquard szövet hozza össze. Az ABC-mintás anyag a kollekció összes színét tartalmazza: feketét, fehéret, teveszínt, púderszínt és neon narancsszínt.
A fekete-fehér kontrasztját a jógázó alakokat ábrázoló mintás anyag lágyítja. A romantikus csipkemotívumot hímzett orkán, a gyapjúszövet áttört csipkemintázatát pedig a ruhák sportos szabásvonalai teszik előremutatóvá. A kollekciót a 70-es és 80-as évek sziluettjei és hangulata jellemzi, mint a napsugárplisszé szoknyák, a bővülő ujjak és a bő nadrágok, azonban a dekonstruktívan megkomponált és felújított vonalak a sportos hatást és a modern design érzetét erősítik.
Forrás :

NUBU

Share