2024.06.21.
Alajos, Leila

Megjelent a Trianon DVD+CD!


Háromlemezes, reprezentatív album formájában, emlékkönyvvel kiegészítve megjelent a tavaly, a Hősök terén bemutatott nagy sikerű Trianon című zenés történelmi játék hangzó – és képi anyaga.
 
Az előadás létrehozója az Esztrád Színház volt, amely a megjelenést követően világszerte 180 magyar háznak, illetve magyar közösségnek térítésmentesen juttatja el a kiadványt. Ezáltal lehetőséget nyújtanak a diaszpórában élő magyarságnak is az előadás megtekintésére. A két előadást 2018 júniusában 18 ezer ember, a háromszori televíziós adást összességében 2 millió ember tekintette meg. A trianoni békediktátum közelgő 100. évfordulója előtt a régóta várt album a teljes zenei anyagot, a 15 kamerás, látványos televíziós felvételt, valamint a korábbi “Itt élned, halnod kell” című előadások és a Trianon produkció háttéreseményeit összefoglaló werkfilmeket is tartalmazza. Az emlékkönyv több mint száz fotót, valamint Koltay Gábor rendezővel készült interjút is magában foglalja.
 
Tartalom:
DVD1:
A mű teljes anyaga (2018-as ősbemutató)
DVD2:
Itt élned, halnod kell, Trianon – werkfilmek
CD:
A teljes mű MP3 formátumban
 
Szereplők:
Varga Miklós, Kalapács József, Vadkerti Imre, Palcsó Tamás, Rudán Joe, Laklóth Aladár, Sipos Imre, Makrai Pál, Benkő Péter, Varga Klári, Fehér Nóra, Ruttkay Laura, Varga Miklós két gyermeke, Vivien és Szabolcs, Kincses Károly, Kuczmann Ágnes, Bodnár Vivien, H. Varga Tamás, Cservenák Vilmos, Valázsik Péter, Kereki Anna, Szántó Szandra, Szentgyörgyváry Laura, Szilvássy János, a komáromi Magyarock Dalszínház, és a Petőfi Musical Stúdió művészei, a Doktor László koreográfus vezette 150 táncos, az Udovecz György vezette katonai hagyományőrzők, a Csongrádi Csaba vezette artisták, és a Ferenczi János vezette lovasok
Zene: Koltay Gergely, Kormorán
Rendezte: Koltay Gábor
Kiadó: Esztrád Színház
 
Kapható a: Libri, Líra, MediaMarkt üzleteiben, valamint a Bookline.hu, Líra.hu, Rockdiszkont.hu, Vatera.hu, emag.hu,teszvesz.hu oldalakon.
Share