2024.03.19.
József, Bánk

Epres Panni: „Több olyan ruhadarabom van, amit 20 éve hordok”


Epres Panni több mint 10 éve igyekszik környezettudatosan élni, és a divatban is a mértékletességre törekszik. Imádja a színeket, így az idei Marie Claire Fashion Days igazi csemege lesz számára, ugyanis november 22-én Varga Viktória 2020-as tavaszi–nyári lüktető kollekcióját vezeti fel a Millenáris Park kifutóján.
 
„Bár a fogyasztói társadalomban nem mindig könnyű, de én több mint 10 éve próbálok minél környezettudatosabban élni a hétköznapokban. Modellként ugyan nagyon szeretek öltözködni, és időközönként új darabokat vásárolni, de tudatos vagyok, és addig hordok egy-egy ruhát, amíg az anyaga fel nem adja a szolgálatot. Több olyan darabom van, ami már 20 éve a ruhatáram része, mindig kizárólag minőségi ruhákat vásárolok, a szemétbe pedig nálunk semmi sem kerül, a régebbi darabokat szeretem elajándékozni. Ezen túl a családunkban szelektíven gyűjtjük az étolajat, külön választjuk a műanyagot, a papírt, a használt elemeket, a lejárt gyógyszereket pedig leadjuk a gyógyszertárban” – mesélte a fenntartható életvitelről Epres Panni.
 
„Sajnos olyan mennyiségű ruhával van elárasztva a világunk, hogy a fenntarthatóság szemlélete nehezen képes utat törni a divatban, de nagyon örülök annak, hogy egyre több kezdeményezés születik ennek megoldására. Boldog vagyok, hogy az idei évben a Marie Claire Fashion Days középpontjában is a fenntartható megoldások állnak, és a tervezők munkáiban is megjelenik ez a mindenkit érintő, kardinális kérdés” – tette hozzá Panni.
Varga Viktória, aki idén a legismertebb hazai tervezők között is bemutatkozik a Marie Claire Fashion Days pénteki, kiemelt napján, minőségi anyagokkal dolgozik, és úgy tervez, hogy darabjai 10 év múlva is ott legyenek egy gardróbban.
 
Idén is az utazásból merítem az inspirációt, egy fantasztikus városba, Moszkvába kalauzolom el a divat kedvelőit, ahol nemrég jártam. Szeretném megmutatni a város új oldalát, hogy az évek során mennyire nagyvárosi lett, és már nem a kommunista éra dominál. Új köntösben, burkoltan, a tőlem megszokott finom módszerekkel sejtetek majd a kifutón, a háttér csak akkor látszik, ha megérti a szemlélő a látásmódomat. A kollekció darabjain megjelenő motívumokat, mintázatokat az építészetből merítem, több helyen kézi kidolgozást használok. Természetesen most is minőségi anyagokkal, selymekkel dolgozom, és a rétegződés is megjelenik a látványos darabjaimon. Az élénk színek idén is előtérbe kerülnek, a piros, narancs és a lila dominálnak majd, de mindig behozok egy új színvilágot is, ami most a türkiz lesz. Tompító színként használom a fehéret, mindig olyan színkombinációt teremtek, ami harmonikus nem csak az egész kollekciót nézve, de akár egy-egy ruhán belül is” – mesélte az idei kollekciójáról Varga Viktória.
 
„Mindig legalább 10 évre tervezek, és figyelek arra, hogy az új darabjaim kombinálhatók legyenek a régebbi VIKTORIAVARGA Budapest kollekciók darabjaival. Mindig az előző évre építek, ezek időtálló darabok, amelyek nem mennek ki a divatból. A fenntarthatóság régóta fontos szerepet játszik nálunk, a minták építésénél ékszerként vagy ruhaapplikációként felhasználjuk a lehulló darabokat is, minőségi anyagokkal dolgozunk, teljesen magyar munkaerővel és sok esetben kézi megmunkálást alkalmazunk. Nagyon örülünk, hogy idén Epres Panni lesz a kollekciónkat felvezető modellünk, ugyanis ő ízig-vérig megtestesíti a márkánkat. Elegáns, szofisztikált, intelligens, gyönyörű, törékeny nő, akin remekül mutatnak a színeink. Nem is csoda, hogy egyből megtaláltuk a hozzá leginkább passzoló darabunkat, amelyben igazi díva lesz a kifutón” – mondta Varga Viktória.
„Az elmúlt években egyre jobban ki vagyok éhezve a színekre, pedig nekem is volt egy olyan korszakom, amikor nagyon sok feketét hordtam, főleg a téli szürkeségben. Tavasszal és nyáron ugyan egy kis fehérrel és színessel kompenzálok, de idén már télen is próbálom elkerülni a feketét, és színt varázsolni a hűvösebb napokba is. Felüdülés volt betérni Varga Vikihez, ahol csodálatos színekkel találkoztam, a ruhák fazonja, szabása pedig nem mindennapos színvonalat hoz. Imádom az élénk színvilágát, és izgatottan várom, hogy végre november 22-én színt ölthessek magamra a Marie Claire Fashion Days kifutóján – zárta gondolatait Panni.
 
11. Marie Claire Fashion Days
Budapest, Millenáris Park „B” épület
2019. november 22–24.
Forrás :

Just Creative

Share