2024.05.21.
Konstantin

Klasszikus balett és finom erotika a Marie Claire Fashion Days kifutóján


Slow motion látvánnyal a háttérben olyan hírességek segítettek megismerkedni a 2017-es tavaszi–nyári divattrendekkel, mint Epres Panni, Balsai Móni, Hámori Gabriella, Trokán Nóra, Aleszja Popova, Kurta Niké, Petrik Andrea és Apáti Bence.
 
„Az idei már a nyolcadik alkalom volt, hogy megrendeztük a Marie Claire Fashion Dayst, ami fantasztikus dolog. Amikor annak idején elkezdtük szervezni a rendezvényt, nem gondoltuk, hogy egy ilyen nagyszabású, rangos divathétvégévé növi ki magát, amelyen több ezren fordulnak meg három nap alatt. Ahogy minden évben, úgy idén is szakmai VIP-esttel nyitottuk meg a Marie Claire Fashon Dayst, amelyen nyolc hazai tervező mutatta be jövő évi tavaszi–nyári kollekcióját ismert emberek felvezetésével. Olyan művészek fogadták el a meghívásunkat, akik a márkák filozófiájának méltó tolmácsai, és nagy örömmel mentek végig vagy – rendkívüli módon – táncoltak a kifutón. Volt egy-két igazán extra pillanat, amelyre biztos, hogy sokáig emlékezni fogunk” – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.
 
Óriási taps köszöntötte Epres Pannit, aki már negyedik alkalommal nyűgözte le a divatkedvelő közönséget. Az exmodell szakított a hagyományokkal, és ezúttal egy menyasszonyi ruhára emlékeztető, fantasztikus Nora Sarman darabban lépett kifutóra.
04_nora_sarman_01
„Nagyon örülök, hogy már jó ideje minden évben meghívást kapok erre a különleges eseményre, és mindig más tervezővel dolgozhatok együtt, így különféle stílusú ruhákat vehetek fel, amelyekben mindig megtalálom magam. Idén Sármán Nóra csodálatos estélyijét viseltem. Próbáltam a kifutón üde lenni, mert ez a ruha is könnyed, légies, gyönyörű csipkézett darab. Télen nagyon sokat hordok egyébként feketét, így még nagyobb öröm volt fehérbe bújni. Épp most próbálkozok egy fehér kabáttal a hétköznapokban is, de egyetlen alkalom után máris a tisztítóban kötött ki, így valószínű, hogy visszatérek a feketéhez” – mondta nevetve Panni, aki királynőként vonult a show-n, és lenyűgözte a jelenlévőket.
02_elysian_08
02_elysian_05
Az est legnagyobb különlegessége talán Aleszja Popova, Kossuth-díjas magyar balettművész bámulatos produkciója volt, ő ugyanis újraértelmezte a modellkedést, és stílusosan egy balettelőadással varázsolta el a Várkert Bazár vendégeit. A rendhagyó megjelenéshez tökéletesen passzolt Bódis Boglárka tervező légiesen könnyed, ultranőies outfitje. A balettművész az Elysian-nő kecsességét, szelídségét, szabadságát hozta magával a kifutóra – a show nyitányaként teljesen elvarázsolta a közönséget.
05_kata_szegedi_02
Trokán Nóra színésznő Szegedi Kata kortárs, a feminin-maszkulin jegyeket összemosó fekete ruháját viselte, amely egyszerre idézte a partikultúrát és a kortárs művészetet. A megszokott sötétebb árnyalatok mellett megjelent a kifutón a narancs, a tűzpiros, a királykék is, az outfiteket a látszólag össze nem illő párosítások, minták keveredése jellemezte.
08_zigi_04
Balsai Móni színművésznő élete egyik legkülönösebb felkérése volt, hogy Oláh Zsigmond összeállításában ő nyissa meg a Zigi Brand tourját. Móni ugyan még sosem játszott modellt, azonban épp itt volt az ideje, hogy ha csak pár másodpercig is, de belekóstoljon a szakmába. A népszerű színésznő még egy kis kacérkodást is bevállalt az izgalmas Zigi kreációban.
08_zigi_07
Elképesztően izgultam, így elhatároztam, hogy most azt játszom, hogy modell vagyok. Néztem a többi színésznőt, akik előttem vonultak le a kifutóról, és mindenki azzal nyugtatott, milyen hirtelen vége, csak pár pillanat az egész, és valóban: nekem is ilyen érzésem volt, nagyon gyorsan eltelik az a pár másodperc. De rendkívüli érzés ott lenni a kifutón. Úgy éreztem, hogy a közönségnek is nagyon tetszett Oláh Zsigmond merész outfitje, amit viseltem, és én is rendkívül otthonosan mozogtam benne. Imádom ezt a vagányabb színt, mostanában kezdtem el bátrabban, színesebben öltözni a hétköznapokban is, így ez a szerep most csak megerősített abban, hogy olykor jó merészebb stílusokat is kipróbálni. Mi zártuk a show-t, így kitaláltuk Zsigmonddal, hogy egy kis pikantériával még tetézzük a hangulatot: az utánam érkező félmeztelen modell srác mellkasára teszem a kezem, kicsit lefékezem és kacérul visszamosolygok a kamerába. Szerintem bejött” – mesélte mosolyogva Móni.
 
Hámori Gabi színésznő Tomcsányi Dóri egyedi ruhájában lépett lélegzetelállítóan profin a kifutóra. A színes Tomcsanyi kollekció darabjait a szocialista időszak május elsejei felvonulásai ihlették. Kurta Niké a NUDE by NUBU kortárs összeállításában az utcai divatot hozta közel. A márka kollekciói letisztult fekete-fehér darabokat kínálnak, amelyekre jellemző az egyszerű szabásvonal, a jó minőségű anyagok használata, a funkcionalitást és a harmóniát helyezve a középpontba. A THE FOUR rojtokkal tarkított darabját Petrik Andrea, a Radnóti Színház művésznője viselte, míg az egyetlen férfi modell, az ismert balettművész, Apáti Bence a Sandor Lakatos Menswear dark, minimál hangulatvilágát varázsolta elénk – parádésan.
07_tomcsanyi_04
A Marie Claire Fashion Daysen természetesen nemcsak a kifutón, de a vendégek között is találkozhattunk hírességekkel. Tiszteletét tette mások mellett Benedek Tibor, Lakatos Márk, Sütő Enikő, Debreczeni Zita, Orosz Barbara, Polgár Odett, Horányi Juli, Szőllősi Györgyi, Döbrösi Laura, Kentaur, Radics Gigi, Weisz Fanni, Árpa Attila és Németh Juci is.
Fotók: Marie Claire / Nagy Attila, Gregus Máté
Share