2024.06.25.
Vilmos

Sztárokkal érkezik az év divateseménye, a 11. Marie Claire Fashion Days!


Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a nagyszabású, háromnapos divathétvégét, a Marie Claire Fashion Days-t november 22–24. között a Millenáris Park B épületében. Az egyedülálló eseményt a hagyományokhoz hűen péntek este egy szakmai nap nyitja, amelyen hazai hírességek vezetik fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2020-as tavaszi–nyári kollekcióit.
 
„Nagy örömmel fogadtam a felkérést, szerintem színpad és színpad között nincs sok különbség, a legfontosabb, hogy mit tudunk közvetíteni – akár a szavak, a gondolatok, vagy épp a látvány erejével. A magyar tervezőinket nagyon szeretem, minden darab az ötleteléstől a megvalósításig, majd a bemutatásig egy csodálatos alkotói folyamat, önkifejezés, akárcsak a színház világa. Tudni kell háttérben maradni a kifutón, mivel itt a ruha a főszereplő, ugyanakkor meg kell tanulni hozzáadni a saját rezgésünket, ami finoman átitatja az outfitet. Én is ezt az alázatosságot szeretném megmutatni pénteken a kifutón, hogy a személyiségemen keresztül – az egót elengedve – gyönyörködhessen a közönség Cselényi Eszter kifinomult, légiesen könnyed darabjában.”– mondta Eke Angéla Junior Prima díjas színművésznő. 
Angi a hétköznapokban sokszor ellentmondásosan öltözködik – attól függően, hogy épp milyen életszakaszában jár, és hogy hogyan hatnak rá a különféle próbafolyamatok. Jelenleg a praktikus, maszkulinabb viselet dominál az életében. „A színdarabok folyamatosan alakítják a lelkivilágomat: ha elmélyülten dolgozom egy nagy projekten, most éppen egy monodrámán, akkor sokszor tudomást sem veszek arról, hogy mit öltök magamra, hiszen máson van a fókuszom. Természetesen a maszkulinabb viselet mellett nekem is van egy letisztultabb, nőiesebb énem, amelyet a Celeni modelljeként pénteken meg is mutatok a kifutón. Ez egy izgalmas utazás lesz nekem, izgatottan várom” – tette hozzá Angi.
 
Szabados Ágnes, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője imádja, ha olykor elrugaszkodhat a híradózás világától, és belekóstolhat valami teljesen újba. Ági sokáig versenytáncolt, így a mozgás, a látványos smink és a színpadi ruha sem áll távol tőle, sőt a divat is nagy hatással van rá.
„Híradósként a nézők sokszor azt hiszik, hogy karót nyelt vagyok, mivel a műfaj megkívánja a komolyságot és visszafogottságot, de az alapszemélyiségem teljesen más. Boldog vagyok, hogy kicsit most megmutathatom majd, milyen az „igazi” Szabados Ági, és az, hogy ezt éppen Sármán Nóri outfitjében tehetem, csak hab a tortán. Régóta követem Nóri munkáját, és nem titkolt álmom, hogy egyszer az ő csodaszép ruhájában mondjam ki a boldogító igent. Nagyon passzol az egyéniségünk, így hamar megtaláltuk a közös hangot és a személyiségemhez leginkább passzoló ruhát is.” – mesélte Ági. „Idén a fenntarthatóság és a divat összefonódása jelenik majd meg a kifutón, amely manapság egy rendkívül fontos kérdés. Igyekszem én is egyre tudatosabb fogyasztóvá válni, a fast fashiont például teljesen kerülöm, próbálok mindig időtálló darabokat vásárolni, és a minőséget előtérbe helyezni. Úgy látom, hogy még mindig hajlamosak vagyunk sokkal több ruhát venni, mint amennyit valójában hordunk, ezen a jövőnk és a Föld jövője érdekében minél hamarabb változtatnunk kell. Örülök, hogy egy ilyen nagyszabású, gondolatébresztő esemény, mint a Marie Claire Fashion Days is közvetíti ezt a fontos üzenetet” – osztotta meg gondolatait Szabados Ági.
 
És hogy kiket láthatunk még a magyar tervezők lenyűgöző outfitjeiben Eke Angi és Szabados Ági mellett?
 
Cakó Kinga görög istennőket és a vidéki romantikát is megidéző kollekcióját Vámosi Viktória, a népszerű modell, műsorvezető vezeti fel, míg Tompos Kátya színművésznő megmutatja, hogyan lehetünk sikkesen elegánsak az Elysian vízpartra tervezett Beach Chic kollekciójában. A NUBU zen és shibui filozófiáját Lukács Gabi modell és Kajdi Csaba modellügynökség-vezető viszi majd a kifutóra, Tomcsányi Dóri kollekcióját pedig, amely a retró matracmintákat helyezi a középpontba, Tatár Csilla eleveníti meg a színpadon. A VIKTORIAVARGA legújabb kreációit a fehérben úszó Moszkva képe és a sikkes esztétika ihlette, amelyet jobban nem is tudna megjeleníteni más, mint a gyönyörű Epres Panni.
 
Az ünnepélyes nyitóestet követően szombaton és vasárnap a legtehetségesebb magyar tervezők fentartható tourjai mellett a KREA Kortárs Művészeti Iskola és a Budapesti Metropolitan Egyetem is bemutatkozik, a hagyományokhoz hűen megcsodálhatjuk a Romani Design tradicionális kollekcióját, továbbá exkluzív show-val készül Zoób Kati és Pásztor Anita. Idén is megválasztják az Év street style szettjét és az Év fiatal divattervezőjét is.
 
Természetesen egész hétvégén izgalmas workshopok, színes kísérőprogramok és sok-sok nyeremény várja a divat szerelmeseit, minden kedves érdeklődőt.
 
11. Marie Claire Fashion Days
2019. november 22–24.
Millenáris Park, B épület
 
Részletes program:
Forrás :

Just Creative

Share