2024.06.25.
Vilmos

A divat és a művészet összefonódása a 9. Marie Claire Fashion Days-en


Idén immár 9. alkalommal rendezik meg a divat legjelentősebb hazai ünnepét, a Marie Claire Fashion Dayst november 17. és 19. között a Várkert Bazárban. A különleges háromnapos esemény középpontjában az Art of Fashion, a kortárs művészet és a divat összefonódása áll.
 
„Idén a Divat a művészetben koncepció köré szervezzük a Marie Claire Fashion Dayst, ugyanis láthatjuk, hogy az elmúlt nyolc év során mennyi tehetséges ifjú magyar tervező mutatta meg magát és művészetét a kifutón. A kortárs művészet a divat mellett rendkívül szerteágazó képet fest és kéz a kézben jár. A fiatal kreátorok évről évre olyan ruhákat, szetteket vonultatnak fel a kifutón, amelyek kreativitásukkal magasfokú művészeti értéket hordoznak magukban. Egyedi darabokat mutatnak be a modelleken, melyek nem a konfekcióipar, hanem az iparművészet különleges termékei. Szerintünk a fiatal tervezők kreatív ötleteik által nemcsak szakemberek, hanem művészek is, akiket egy pillanatnyi hangulat, különböző művészeti ágak, eltérő koncepciók inspirálnak és ebből a gondolatból, kitartó munkát követően egy csoda születik. Nem véletlen, hogy a művészeti egyetemeken, főiskolákon is egyre magasabb szinten tanítják a divattervezést, ugyanis a kortárs művészet egyik legkiemelkedőbb irányzata a divat. A Marie Claire Fashion Days kifutóján ezt az összművészeti hatást szeretnénk megeleveníteni, azt, hogyan kapcsolódik össze a divat, a zene, a vizualitás és az egyéb művészeti ágak” – mesélte a divatesemény idei koncepciójáról László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.
A háromnapos divatünnep idén is a pénteki, szakmai nappal indul november 17-én, amikor a hazai sztárélet kiemelkedő alakjai is kifutóra lépnek. A divathétvége egyedi színfoltja Zoób Kati, aki márkájával, a Katti Zoóbbal először lép a Marie Claire Fashion Days kifutójára. A divat mellett teret nyer a zene és a képi hangulatfestés is, ugyanis az UniCredit Bank jóvoltából a kortárs művészet fiatal tehetségei is bemutatkoznak: Jónás Vera énekesnő, Kálnay Zsófia színésznő és Villányi Dániel zongorista a zene világába kalauzolja el az érdeklődőket, míg a vizualitást Puklus Péter, Szalay Péter és Magyarósi Éva biztosítja a Marie Claire Fashion Daysen.
 
Marie Claire Fashion Days – 2017. november 17–19. – Várkert Bazár
Forrás :

Just Creative

Share