2024.04.23.
Béla

Caramel komoly kezdeményezés mellé állt


A mindig mosolygós Caramel, most egy komoly, mindenkit érintő téma mellé állt. Az NFH Környezet és Energia Operatív Programjának következő állomása szombaton a Nemzeti Vágta volt, ahol rekordszámú érdeklődő várta Magyarország leghíresebb énekesét.

caramel_121A 37 állomásos országos roadshow témája nem is lehetne aktuálisabb, hiszen a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem többé már nem a jövő, sokkal inkább a jelen. Caramel a kampány arcaként fontosnak tartja a fiatal generációk felkészítését is, hiszen a jövő rajtuk múlik leginkább. Így a felnőtteket olyan, a hétköznapokba könnyen beépíthető tanácsokkal látták el a szakértők, mint például hol vásároljunk biotermékeket vagy környezetbarát tisztítószereket, milyen szempontokat vegyünk figyelembe egy termék megvásárlásakor, de olyan érdekes tények is kiderültek, mint hogy mennyi a co2 kibocsátás 2000 km-en (0,14 kg/km egy átlagos autónál).

“Napjainkban egyre gyakrabban halljuk, mennyire fontos a fenntartható fejlődés, ezért fogyasszunk tudatosan, gyűjtsünk szelektíven, csökkentsünk az ökológiai lábnyomunkat… Rengeteg hangzatos fogalom, melyek azonban magyarázat és megértés hiányában talán csak szókincsünket gazdagítják. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kampánya éppen arra törekszik, hogy közelebb hozza az emberekhez ezeket a fogalmakat és konkrét tanácsokkal szolgáljanak ahhoz, hogy valamennyien környezetbarátabban éljünk.”– mondta Caramel.

caramel_119

A roadshow nagy előnye az interaktivitás, hiszen az érdeklődők szakértőknek vagy akár Caramelnek is feltehették kérdéseiket, biztos forrásból kapva a leghasznosabb információkat. Aki eddig lemaradt, az október 31-ig még számos vidéki nagyvárosban felkeresheti az NFH kamionját a kijelölt pontokon.

Share