2024.04.18.
Andrea, Ilma

Őszi szépségtippek a Miss Balaton győzteseitől


Száraz arcbőr, fakó, fénytelen haj – megérkezett az ősz, és az évszakváltás nem csak a kedvünkre van rossz hatással. A kevesebb napfény és a vitaminok hiánya a szépségünkön is nyomot hagyhat. A Miss Balaton by Cosmopolitan nyertesei elárulják, milyen házi praktikákkal maradhatunk csúcsformában a hűvösebb napokon is.

Az ősz érkezésével a természetben és a külsőnkön is egyértelműen látszik a változás. Hajunk megfakul, szárazzá, töredezetté válik, és bőrünkön is jelentkeznek a vitaminhiány jelei. Egy kis törődéssel azonban hatékonyan léphetünk fel az őszi szürkeség ellen, Viczián Csilla, a Miss Balaton by Cosmopolitan királynője például a saját maga által készített hajpakolásra esküszik.missbalaton_nyertesek „A forró időjárás után kifejezetten fontos a regenerálás, a külső-belső megújulás, ezért ilyenkor is igyekszem egészséges, vitamindús ételeket fogyasztani, és havonta legalább egyszer tojásos pakolással táplálom a hajam. Kifejezetten száraz hajra hatásos, ha 1 tojássárgájához 2-3 evőkanál mézet keverünk, és ezt visszük fel a frissen mosott hajra. Egy óra múlva alaposan ki kell öblíteni, de akár egész éjszakára is fent maradhat. A tojás jótékony hatásait uborkával és avokádóval is fokozhatjuk, érdemes kísérletezni, kinek melyik változat használ a leginkább” – javasolja Viczián Csilla.

Az első udvarhölgy, Ricza Nicoletta szereti természetes módszerekkel megőrizni szépségét, ezért hetente legalább egyszer saját készítésű pakolással kényezteti a bőrét.

„Ősszel a hűvösebb idő és a szél miatt könnyebben kiszárad a bőrünk, ezért nagyon fontos a megfelelő hidratálás. Az üzletekben kapható termékek mellett szívesen kísérletezek házilag készített pakolásokkal is. Évek óta használom például azt a keveréket, ami mézből, élesztőből és gyümölcsből, legtöbbször banánból áll. Ez az alap, de a hatást tejszínnel és egy kis olíva olajjal is a fokozhatjuk” – árulta el a szépség.

Török Alexa, a szépségverseny harmadik helyezettje fontosnak tartja a méregtelenítést is, amire az ősz kiváló alkalmat kínál.

„Nyáron hajlamosak vagyunk jobban elengedni magunkat, ilyenkor könnyebben mondunk igent egy finom süteményre vagy kiadós vacsorára. A mozgás mindig is része volt az életemnek, így könnyű megszabadulni az extra kalóriáktól, de különösen évszakváltáskor nagyon fontosnak tartom a méregtelenítést is. Ezt általában néhány napos, vitaminokban gazdag gyümölcskúrával kezdem, majd frissítő testradírozással folytatom. Erre a célra nagyon szeretem a méz, joghurt és tengeri só keverékét – ecsetelte az udvarhölgy, aki radírozás után nem feledkezik meg a bőr táplálásáról sem.

Share