2024.04.15.
Anasztázia, Tas

Kamarás Iván megirigyelte a baristák munkáját


Kávé nélkül még az ágyból sem tudok kikelni… Sokunknak ismerősen hangzik ez a mondat. Kamarás Iván is rajong a kávéért, sok tejjel szereti igazán. Nemrég azonban kiderült, hogy nem hódolhat büntetlenül szenvedélyének. Kedvenc frissítőjéről viszont nem mond le, sőt a kávé napja alkalmából még azt is megmutatta, hogyan készíti el. A pult másik oldalára merészkedett Kamarás Iván, ahol egy csinos barista segítségével végre kipróbálhatta, milyen a szakma mestereként tömöríteni, gőzölni és mintázni az ízletes kávécsodákat.

husito_matcha_latte„A kávét leginkább sok tejjel szeretem, és nagyon izgalmas volt végre egy igazi profitól ellesni, hogy készül egy jó latte. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi fantázia és lehetőség van ezekben az italokban, és hogy a megfelelő technikát ismerve milyen egyszerű például réteges kávét készíteni” – mesélte élményeit a színész, aki most is, az elhúzódó forgatások alkalmával kávéval frissíti fel magát. Kamarás évek óta egészségtudatos életet él, ahogy ő mondja, „egészségtudatos hedonista”, aki a finom ízeket nem akarja megtagadni magától. Azonban egy ideje még komolyabban figyel az étkezésére, bár szó sincs arról, hogy már nem issza kedvenc feketéjét.

„Gyakran fájt a hasam, puffadtam és egyéb kellemetlen tüneteim voltak, aztán januárban egy vizsgálat kiderítette, hogy glutén- és laktózérzékeny is vagyok. Ez azt jelenti, hogy kerülnöm kell a gabona-, illetve tejcukortartalmú élelmiszereket. Elég édesszájú vagyok, a finom süteményekről nehéz lemondanom, nem is beszélve a kedvenc tejeskávémról. Szerencsére ma már kapható olyan laktázos rágótabletta, ami segít lebontani a tejcukrot, így nem kell ellenállnom a csábításnak. Idén például Törökországban nyaraltam, na ott igazán embert próbáló lett volna lemondani a kávéról”– árulta el Iván, aki most egy új tejes-koffeines különlegességet is megkóstolt.

a_tejkiontes_praktikai

„A napi kávézások során általában ragaszkodom a megszokott ízekhez, de ha alkalmam van rá, szívesen kísérletezgetek. Most például kár lett volna kihagyni a japán zöldtea porból készített matcha lattét, ami hidegen és melegen is nagyon finom volt” – ecsetelte Kamarás, akiről kiderült: ha egyszer baristát kellene alakítania, szívesen elsajátítaná a komolyabb szakmai fogásokat is. Addig pedig csodálattal lesi a profikat, mert a baristákat művészeknek tartja.

Share