2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Hódít az athleisure 2016-ban!


Tovább hódít az athleisure, amelynek 2016-ban új, meglepő kombinációi jelennek meg.  A sportos, kényelmes, hétköznapi viseletet bátran variálhatjuk high fashion designer darabokkal. Az irányzat lényege, hogy szinte bárhol, bármikor hordhatunk sportruházatot, legyen szó kávéházról, divateseményről vagy egy baráti összejövetelről. A megfelelő outfitek kiválasztásában most a Fashion Days egyik stylistja, Andra Pecingina segít.

Az elmúlt években teljesen átalakultak a trendek, nincsenek szigorú szabályok, eltűntek a határvonalak sportos, elegáns és hétköznapi darabok között. A lényeg, hogy összhangban legyünk, és jól érezzük magunkat, amit az athleisure irányzat elősegít a ruhák szabad kombinálásával. De mit is jelent pontosan az elnevezés? Sportosan jól öltözött vagy sportosan elegáns. A divatirányzat idén még nagyobb teret hódít, a legnagyobb világmárkák újabb és újabb kollekciókat dobnak piacra, hogy mindenki megtalálhassa a maga számára tökéletes darabot.Borkabat, pufi dzsekik

„Az athleisure trend 2016-ban olyan sportos és high fashion elemek párosítását helyezi előtérbe, amelyek nagy valószínűséggel megtalálhatóak a te gardróbszekrényedben is. Sportmelltartók, mintás bomber dzsekik, hátizsákok, baseball sapkák lesznek az idei év legtrendibb kiegészítői. A sportcipők és a sneakerek már nem csak az edzőteremben vagy a fesztiválokon állják meg a helyüket, de kiváló kiegészítői a nőies, elegáns outfiteknek, ezért bátran ajánlom mindenkinek, hogy csatlakozzanak a sportos divatirányzathoz” – tanácsolja a legnagyobb divatportál, a fashiondays.hu egyik stylistja, Andra Pecingina.

A trendet bárki könnyen beépítheti  a hétköznapjaiba –a szabadidőnadrágot variálhatjuk blézerrel, nyomott felsővel. Szettünket feldobhatjuk bőr hátizsákkal, ami nem csak nagyon praktikus, de kényelmes viselet is egyben.

Athleisure szett

A pufi dzseki a szezon egyik legstílusosabb darabja, szinte az összes téli designer kollekcióban fellelhetőek. Nem csak melegen tart, de divatos megjelenést is kölcsönöz a hideg téli napokon. Fantáziánkat itt is szabadjára engedhetjük, a fekete, fehér, bézs alapszínek mellett választhatunk virág, military mintás, vagy textúrájában különleges kabátokat.Pufi dzsekik

A kényelem és praktikusság kedvelőinek igazi örömhír, hogy a sportcipőket és sneakereket szinte bármihez párosíthatjuk, ezzel igazán trendi lesz a belépőnk. Például egy ezüst edzőcipőt nyugodtan kombinálhatunk egy elegánsabb flitteres blúzzal vagy blézerrel. Az irányzat üzenete, hogy ne féljünk az extrém outfitek összeállításától, merjünk kísérletezni, és vetkőzzük le gátlásainkat. Csatlakozzatok ti is az athleisure-höz!

Sportcipok, sneakerek

Share