2024.05.27.
Hella

Volt VIVA TV-s kollégáival nosztalgiázott Sebestyén Balázs


Különleges újraegyesülés fültanúi lehettek szerdán azok, akik a Class FM reggeli műsorát választották. Sebestyén Balázséknak nosztalgiázni támadt kedvük és meghívták a Morning Show-ba egykori zenetévés kollégáikat, Lilut, Zsut, Philipet és Alexet. A stúdió így egy csapásra érettségi találkozóra hasonlító időutazássá változott, ahol emlékezetes és vicces sztorik is terítékre kerültek.

Egykori kollégákkal találkozni mindig hatalmas élmény, különösen akkor, ha családias volt a légkör a munkatársak között. Nem volt ez másképp a VIVA, azaz a Z+ egykori sztárjaival – Sebestyén Balázzsal, Vadon Janival, azaz VJ Vadonnal, Liluval, Rákay Philippel, Nagy Sanyi „Alex”-szel és Nyúl Zsuzsa „Zsuval” – sem, akik szerdán a leghallgatottabb rádió reggeli műsorában jöttek össze egy jó hangulatú múltidézésre.

Az egykori műsorvezetőket castingok során választották ki a csatornához, és mindannyian kaptak egy-egy VJ nevet. Philip nevetve mesélte, sokáig lobbizott azért, hogy Balázsból VJ Kevin legyen, miközben Nagy Sanyi – aki ma már autós műsorok készítésével foglalkozik – szerint az Alex inkább kutyanév, mégsem tarthatta meg az eredeti keresztnevét, Lilu pedig bevallotta: egykori kollégája azóta is Z+ Balázsként szerepel a telefonjában. A Morning Show nagyágyúja többek között a Táncreakcióban és a VIVA-n jelenleg is nagy sikerrel futó Megállóban ragadta magához a mikrofont. Az 1997-ben még újdonságnak számító Megálló forgatásai során Balázst bizony többször „ki kellett szabadítani” a több ezres közönség közül, és olyan is előfordult, hogy egy szobor tetejéről a tömegbe ugorva köszönt el a nézőktől.

Az egykori kollégák a 90-es évek végén induló régi műsoraikra is visszaemlékeztek. Lilu hosszas kísérletezés után a Mizujsban találta meg önmagát, Philip az Izé műsorvezetője volt míg Zsunak popzenei slágerlistája és alternatív zenei műsora is volt. Utóbbit Vadon Jani szerkesztette, aki nagyon örült, hogy hosszú idő után végre összejöttek az egykori kollégák

Jó szívvel gondolok vissza azokra az időkre, és az akkori zenetévés közeg erejét jól mutatja, hol tartanak most az egykori Z+-os és VIVA-s dolgozók. Többen ma is aktívan jelen vannak a médiában, sokan azóta is nagyon jó munka- és baráti kapcsolatot ápolnakmondta Vadon Jani. „Egymásba értek a sztorik ma reggel, akár négy órán keresztül is tudtuk volna még folytatni a beszélgetést” – tette hozzá a Morning Show sztárja, aki VJ Vadonként vezetett műsort a zenecsatornán.

A VIVA régi műsorvezetői szinte a képernyőn váltak tinédzserekből felnőttekké, és a kezdeti szárnypróbálgatásaikat bárki megnézhette, aki április 1-jén a zenecsatornára kapcsolt. A VIVA Retro nap keretében visszarepítette a nézőket azokba az időkbe, amikor nem volt ciki a barna rúzs és a walkman, és a korszak legnagyobb slágerei mellett archív felvételeket is bemutatott –  többek között a bakizó Zsuról, Lilu fogadalomtételéről és az aerobikozó Balázsról is.

A VIVA-n jelenleg Iszak Eszti és Miskovits Marci várja a fiatalokat – Eszti és Marci olyan műsorokban szórakoztatják a nézőket, mint a VIVA Chart Show, a Tükröm, tükröm, vagy a 90-es évek vége óta töretlenül a képernyőn látható Megálló.

Share