2024.04.24.
György

Cannes 2016 legszebb ruhái


A világ legnagyobb presztízsű és a legelismertebb filmfesztiválját korábban Cannes-i Filmfesztiválként, 2001-től pedig Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál elnevezéssel rendezik meg évről-évre. Az eseményre minden esztendőben május második felében kerül sor a Croisette körúton fekvő Fesztivál- és Kongresszusi Palotában. Az Arany Pálma díjakon és a filmeken kívül bizony a vörös szőnyegen felvonuló sztárokra, és a nem mindennapi ruhakölteményekre is nagy hangsúly helyeződik. A 69. Cannes-i filmfesztiválon számomra ők vitték a prímet:
 
Palvin Barbi igencsak rafinált! Különösen igaz ez a magyar szépségre akkor, amikor a legnívósabb események vörös, vagy éppenséggel kék szőnyegén kell végig vonulnia. A május mindig elég pörgős a L’Oreal háza táján, hiszen ilyenkor több rangos eseményt is szervez a márka. Mivel a L’Oreal a már említett filmfesztivál hivatalos partnere, így 18-án ismét egy fergeteges partit rendeztek. A Blue Obsession buliján minden sztárnak kékben kellett megjelennie, Barbi választása pedig egy királykék nadrágra és egy iszonyatosan szexi, igencsak egyedi szabású, fekete felsőre esett. A Coca Cola reklámarca mellőzte az ékszereket és a feltűnő smink helyett is egy natúrabb, természetesebb változatra tette le voksát. Így kell ezt csinálni!
Cannes 20162
Jourdan Dunn aztán alaposan felhívta magára a figyelmet a vörös szőnyegen. A 2006-ban felfedezett brit divatmodell, aki saját főzőműsorral is büszkélkedhet, hatalmas, uszályos, tüllszoknyás Ralph & Russo ruhában pózolt a lelkes fotósoknak. Azt, hogy fehér ruhát nem választhat akárki, ő is tökéletesen bizonyítja, hiszen leginkább a kreol, sötétebb bőrön mutat jól ez a szín. A szett nem csak formáját tekintve extravagáns, de a rajta lelhető leginkább a kék árnyalatiban pompázó virágok teszik igazán meséssé. Telitalálat!Cannes 20167
A „kis fekete” az az örök klasszikus, amely egyik nő ruhatárából sem hiányozhat, hiszen ez tényleg egy örök darab. Az utóbbi években azonban a kis feketék népszerűségét mondhatjuk, hogy átvették a földig érő változatok. Nem csoda hát, hogy több híresség is ehhez a trükkhöz nyúlt a filmfesztiválon. Nem tett másként az egyik kedvenc modellem, Irina Shayk sem, aki egy Miu Miu szettben ragyogott. És ezúttal szó sincs arról, hogy túloznék, ugyanis amíg a ruha eleje teljesen egyszerű, szerény volt, addig figyelemfelkeltő szabású hátát csillogó kövekkel díszítették a tervezők. Bámulatosan fest benne az Intimissimi olasz fehérnemű márka modellje!
Cannes 20169
Egy Prada különlegességben tűnt fel másik nagy favorit szupermodellem, Adriana Lima. A szépség ruhája selyemből készült, a hosszú ujján és az igencsak lezúduló nyakkivágáson túl bonyolult csipke díszítésekkel megáldott darab, az oldalán kisebb-nagyobb résekkel engedett betekintést azokra a formás lábakra. Akárcsak Barbinál, a Calzedonia fürdőruha- és a Maybelline szépségmárka modelljénél is külön piros pont, hogy a feltűnő ruha mellé egy szépségét a legjobban hangsúlyozó, természetes smink mellett döntött.
Cannes 20161
Kendall Jenner megjelenésétől több szempontból is leesett az állam. A Magnum fagylalt márka jelenlegi kampányában is szereplő lány ugyanis bevállalt egy igen extravagáns, áttetsző ruhát. Az átlátszó anyagú szett szerintem egy rizikós vállalkozás, hiszen akkor sem biztos, hogy jól áll egy nőn, ha annak testét egyetlen gramm felesleges zsír sem fedi. Kendall Jenner bár valóban sokat mutat formás alakjából, egyetlen percig sem közönséges, mivel a ruha tényleg tetőtől-talpig ér, és a díszítés pont azokon a területeken fedi, ahol igazán kell. A haj tekintetében is kockázatos döntést hozott a híresség, mert jómagam alig tudok olyan hölgyet mondani, akinek valaha igazán jól állt volna a hátranyalt frizura. Az ő esetében azonban abszolút telitalálat, ugyanis kitűnően keretezi angyalian bájos arcát. A modell ruháját Cavalli álmodta meg.
Cannes 2016
Blake Lively a fesztivál során több szettjével is mondhatni, hogy elvitte a show-t. A Pletykafészek sztárja, bár minden ruhában gyönyörű, ezt a Vivienne Westwood darabot mintha egyenesen ráöltötték volna! A nyakkivágás, a virágos díszítés, a hol fehér, hol világos kék színben pompázó ruhában úgy fest, mint egy igazi hercegnő! A színésznő egyébként legközelebb A zátony című cápás thriller-ben lesz látható.Cannes 2016_
Jessica Chastain olykor szeret túlzásokba esni a vörös szőnyeges ruhaválasztást illetően. Nem volt ez másként a filmfesztiválon sem, ahol egy Alexander McQueen darabban tűnt fel. A testszínű, babarózsás árnyalatú ruhát mintha mindenféle csillogó ékszerekkel díszítették volna, de A Vadász és a Jégkirálynő filmben is bizonyító Jessica nem érte be ennyivel és párosított hozzá Piaget ékszereket is. Bájosan mutatott ebben az összeállításban.
Cannes 20163
Kate Hudson napról-napra gyönyörűbb, szemmel láthatóan jól érzi magát bőrében, és ahogy telnek az évek, mintha egyre jobban hasonlítana ugyancsak színésznő édesanyjára (Goldie Hawn). Az Anyák napjában is szereplő tehetséget a fesztiválra Sophie Lopez stylist öltöztette. Ő választotta Kate számára ezt a fehér, földig érő, oldalt kis kivágásokkal megbolondított Roberto Cavalli ruhát, valamint a hozzá remekül passzoló, visszafogottan ragyogó Swarovski fülbevalókat és gyűrűt. Lenyűgöző!
Cannes 20168
Petra Němcová cseh modellt, televíziós műsorvezetőt idehaza kevesen ismerik, holott szerepelt a szakma összes nagy magazinjának címlapján, valamint olyan márkák kampányában, mint a Max Factor, a Pantene, a Benetton, a Bulgari, a Schwarzkopf, vagy éppen a Victoria’s Secret. A szépség kissé eltér a többiektől (kivéve Palvin Barbitól), hiszen ő egy flitteres nadrágot, és hozzá egy köpeny-szerű felsőt választott, roppant stílusosan. Petra esetében hangsúlyos még a Giuseppe Zanotti által tervezett cipő, és a Chopard gyémánt nyaklánc is.
Cannes 20166
Nem véletlenül hagytam az összeállítás végére Julia Roberts színésznőt. Az Oscar-díjas filmcsillag megjelenésével az elmúlt napokban igencsak felhívta magára a világ figyelmét. Az első másodpercekben semmi rendkívülit nem fedezhetünk fel rajta, adott egy még mindig iszonyatosan bájos, sugárzó színésznő és egy egyszerű, de annál nagyszerűbb fekete Giorgio Armani ruha. Aztán az Anyák napja sztárja (akit hamarosan ismét George Clooney oldalán láthatunk a Pénzes cápa című filmben) pár lépés után alaposan megnevettette a fotósokat, amikor kiderült, hogy mezítláb lopakodik a vörös szőnyegen. A színésznő bizonyára sok nőnek lett igazán szimpatikus ezzel a húzásával, hiszen mindannyiunknak ismerősek azok a „jól kiválasztott” cipők, amelyek bár iszonyatosan jól néznek ki, de néhány órányi viselet után pokolian megkeserítik az életünket. Bravó Julia! Ezért a lazaságért is szeretünk!
Cannes 20165
 
Share