2024.04.19.
Emma

Téli lakberendezési trendek és karácsonyi hangulat az IKEA-ban


Mély tónusokkal, középkori kastélyok hangulatát idéző fenséges anyagokkal, markáns mintákkal érkezik a tél. Az IKEA-ba már megérkezett a karácsony!
 
A téli időszak lakberendezési trendjei a játék körül forognak idén. A helyteremtés a játékhoz a barátokkal, a szeretteinkkel és játék a konvenciókkal a két fő irányzat. A skandináv és angolszász helyszínek, illetve 50-es, 70-es és 80-as évek stílusainak keverésével kölcsönözhető az otthonokba egyedi és új megjelenés a hűvösebb napok alatt. Az anyaghasználatban a fa, a bársony lesznek középpontban, a legmeghatározóbb színek a méregzöld, mélykék, vörös és fényes arany lesznek, a minták terén a növénymotívumok és kockák a tél favoritjai.
Fókuszban a funkció és a design
A hűvösebb napok közeledésével még inkább előtérbe kerül a kényelem és a praktikum, hiszen ebben az időszakban mindenki több időt tölt otthonában. Az ünnepek közeledtével a nappali, a konyha és a hálószoba válnak az otthon fő színtereivé: ez az időszak a vendégvárásról, házibulikról, vacsorákról, ottalvós összejövetelekről, vagy épp a semmittevésről, békés pihenésről és az énidőről szól. A növénymintás és kockás díszpárnák, huzatok, függönyök használatával könnyedén ünnepi hangulat kölcsönözhető a nappaliba. Ilyenkor érdemes beszerezni olyan praktikus darabokat, mint az összecsukható székek, párnák, takarók, melyek nagy segítséget jelentenek, ha vendégvárásra, ottalvásra kerül a sor. A sötétebb napok érkeztével a fény jelentősége felértékelődik, így a funkcionális és hangulatvilágítás is több szerepet kap, melyek megteremtéséhez egyaránt használható LED világítás, fényfűzér vagy a meghittséget biztosító gyertyák.
A túl sok idén nem lesz sok
Míg tavaly a fehér és szürke, a letisztult alapdarabok jellemezték a téli trendeket, idén a népszerű mese, az Alíz Csodaországban különleges világa ihlette az IKEA VINTER elnevezésű téli kollekcióját. Minden megtalálható benne, ami az ünnepi hangulat megteremtéséhez szükséges: a mesék hangulatát idéző kiegészítők, világítás, ajándékdobozok és csomagolópapírok, karácsonyfadíszek, virágok, sőt az ünnep dísze, a fenyőfa is új külsőben tér vissza. A kollekcióval érkező sütő- és főzőeszközök, terítékek, illetve textíliák játékos mintái könnyedén kombinálhatóak a már meglévő alapdarabokkal és egész évben használhatók. Az IKEA VINTER 70′-es, 80′-as évek kollekció bemutatóján mi is ott voltunk. Íme néhány fotó:

Forrás :

IKEA

Share