2024.03.29.
Auguszta

A hírességek nemes cél érdekében ragadtak fehér botot


Bekötött szemmel vágott bele a reggeli készülődésbe Osvárt Andrea, Farkas Franciska és Dallos Bogi. A sztárok a Láthatatlan Kiállítás eseményén tapasztalhatták meg, hogyan indul a nap, ha csak négy érzékszervünkben bízhatnak. Hazánk hírességei a Fehér Bot Napján egy népszerű bevásárlóközpontban hívták fel a figyelmet látássérült embertársainkra.
osvart_andrea_kutyazik
Mindenki szeret reggelente csinosan kilépni az utcára, a reggeli sminkelés, öltözködés, de akár egy szendvics összeállítása pedig igencsak egyszerű, rutin feladatnak tűnik. Bele sem gondolunk abba, milyen lenne, ha nem látnánk a szendvics összetevőit vagy a neszesszer tartalmát. Osvárt Andrea, Farkas Franciska, és Dallos Bogi a Fehér Bot Napján bekötött szemmel vágtak neki a reggeli készülődésnek. Sztárjaink lelkesen vállalkoztak arra, hogy látásuk nélkül igazodjanak el a hétköznapi feladatokban. Hazánk hírességein túl válogatott látássérült sportolóink, Bukta Gábor és Gubó Gergely csörgőlabdázók, valamint Ocelka Róbert parakerékpározó is aktívan részt vettek az eseményen.
ocelka_robert_es_bukta_gabor_a_konyhaban
osvart_andrea_a_gardrobnal
Osvárt Andrea már rutinos abban, hogy minden reggel a legjobb formáját hozza, de a feladatok neki is feladták a leckét. „A konyhai feladatok és a szendvicskészítés különösen nehéz volt, nem láttam, hova nyúlok, és ezért több alkalommal is összekentem magam” – mesélte mosolyogva a csinos színésznő, majd hozzátette: „A gardróbból nagyon furcsa volt úgy összeválogatni a holmimat, hogy nem tudtam, mi milyen színű, és passzol-e egymáshoz. A láthatatlan mini labirintus alapvetően nem okozott kihívást, viszont azt éreztem, hogy sokkal lassabban merek lépkedni, mint nyitott szemmel.”
osvart_andrea_szendvicset_keszitfarkas_franciska_feher_bot
A Láthatatlan Kiállítás által szervezett esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a látássérültek élethelyzetére. A nemes ügy közel áll Farkas Franciskához, hiszen a színésznő korábban szociális munkásként is dolgozott. „A feladatok egyszerre voltak izgalmasak, érdekesek és félelmetesek: nagyon elbizonytalanított, hogy a látásom nélkül kellett eligazodnom a térben. Alapvetően szociálisan érzékeny vagyok, ezért is látom, hogy az akadálymentesítés gyerekcipőben jár még. Fontos, hogy ezért odafigyeljünk egymásra, és segítsük a másikat” – hangsúlyozta a színésznő.
farkas_franciska_a_konyhaban
Share