2024.04.23.
Béla

Napi gyakorlat 1. – Edzés Kiss Gergellyel (videó)


A megfelelő és hasznos edzés legfontosabb tétele a gyakorlatok helyes kivitelezése. Nem elég a súlyokkal növelni az adott gyakorlatot, ügyeljünk a tartásra és a pontos gyakorlatvégzésre. A kitartós bicepsz, izolációs gyakorlatot mutatom be, amely a bicepsz belső felét dolgoztatja meg!
 
Ahhoz, hogy a karod erősebb legyen, nem elég 3-3 bicepsz és/vagy tricepsz sorozat valamelyik gyakorlatból, legalább 15-20 sorozattal, különböző gyakorlatok bevetésével lehet kifejleszteni. Ha kezdő vagy fontos, hogy felkészítsd a tested a várható terhelésre. Ilyenkor az edzések jelentős része átmozgató, teljes testes edzés, mely nem a nagy súlyokról, hanem a gyakorlatok elsajátításáról, és az izmok, ízületek terheléssel szembeni felkészítéséről szól. Ha már belejöttél a gyakorlatok helyes elsajátításába, akkor jöhetnek a súlyok. Ilyenkor az edzések többnyire osztott edzéstervek, azaz egyszerre egy-két izomcsoportot dolgoztatsz meg egy edzésen.
 
Mai gyakorlat: kitartós bicepsz,  izolációs gyakorlat
 
A kart a testtől egy picit eltartva, meg kell tartania tenyér nem előre , hanem felfelé néz, és a súlyt ebben a kitartott pozícióban kell felemelni! A súlyt maximum függőlegesig szabad elemelni, mert onnan már nincs tovább izomösszehúzódás, itt ebben a pozícióban tartsd meg a súlyt 2 másodpercig, majd lassan engedd le úgy hogy a végpontban nem nyújtod ki teljesen a kezed! A lábat lehet kis terpeszben vagy teljesen zártan is tartani, a lényeg hogy picit rogyassz be, így kevésbé tudsz csalni, és a derekadat is kíméled!

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal, a vintageonline.hu életmód tanácsadója, Kiss The Trainer minden kérdésre szívesen válaszol.

Share