2024.03.28.
Gedeon, Johanna

Napi gyakorlat 2. – Edzés Kiss Gergellyel (videó)


Nem szeretsz edzőterembe járni? De szeretnél izmosodni? A megfelelő és hasznos gyakorlatokat akár otthon is elvégezheted. Ügyelj a helyes testtartásra és a pontos gyakorlatvégzésre. Bemutatom az oldal emelést kézi súlyzóval:

Bátran használj a kézi súlyzót a karod erősítéséhez. Fontos, hogy a gyakorlatokat kis súlyú súlyzóval kezd el, de egyre magasabb ismétlésszámmal hajtsd végre, így nem kell félni attól, hogy nagyobb lesz a karod, illetve óriás bicepszeid és vállaid lesznek. A fokozatosság elősegíti, hogy szálkás és szép formás legyél.

Mai gyakorlat: Oldal emelés kézi súlyzóval!

Erő és izolációs gyakorlat! A váll oldalsó felét dolgoztatja meg! Ülve is végezhető a gyakorlat!

  1. Ragadj meg 2 db kézi súlyzót! Állj kis terpeszben, rogyaszd be a térdeket! A kézi súlyzókat test mellett tartsd úgy, hogy a tenyér a comb felé nézzen! A kezeidet ne nyújtsd ki teljesen és a könyök legyen hajlítva picit! Ez a kiinduló pozíciód!
  2. Emeled fel a súlyt a tested vonala mentén vízszintes magasságig, és miközben emeled, billentsd előre a súlyt, mintha egy pohárból akarnád a vizet kiönteni! Mikor fent van a végpontban a kezed, tartsd ki 1 másodpercig a mozdulatot, majd lassan engedd le a kezed ismét a combod mellé.
  3. Ismételd a mozdulatot az általad meghatározott ismétlésszámig (általában: 8-12.)

Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal, a vintageonline.hu életmód tanácsadója, Kiss The Trainer minden kérdésre szívesen válaszol.

 

Share