2024.04.25.
Márk

Napi gyakorlat 4. – Edzés Kiss Gergellyel (videó)


Ha nincs időd edzőterembe járni, de szeretnél izmosodni, akkor segíthetnek ezek a napi gyakorlatok. Fontos, hogy: ügyelj a helyes testtartásra és a pontos gyakorlatvégzésre. Íme a kézi súlyzós kalapács bicepsz:

Ez egy olyan erő gyakorlat, amely a bicepsz külső felét dolgoztatja meg. Izolációs gyakorlat, amelyet kezdők is végezhetnek. Fontos, hogy a gyakorlatokat kis súlyokkal kezd el, de egyre magasabb ismétlésszámmal hajtsd végre, így nem kell félni attól, hogy nagyobb lesz a karod, illetve óriás bicepszeid és vállaid lesznek. A fokozatosság elősegíti, hogy szálkás és szép formás legyél.

Mai gyakorlat: kézi súlyzós kalapács bicepsz gyakorlat ülve

Ülj le egy derékszögű padra a kezedben a súlyzókkal, úgy, hogy a tenyereid a tested felé néznek és a karjaid szorosan a tested mellé zárod. Kiinduló pozíció: amikor a súlyzók a kezedben vannak, a könyökeid pedig majdnem kinyújtod, de teljesen soha sem! Miközben a felkarod függőleges pozícióban van, emeld meg a súlyt, hogy az alkarod a vízszintes fölé emelkedhessen, közben fújd ki a levegőt, és vízszint felett, feszíts rá az izomra!
Tipp: csak az alkar mozog! Engedd lassan le a súlyokat a kiinduló pozícióig! Csinálhatod egyszerre mindkét kézzel, vagy felváltva! Folytasd a gyakorlatot a neked előírt ismétlésszámig!
Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal, a vintageonline.hu életmód tanácsadója, Kiss The Trainer minden kérdésre szívesen válaszol.
Share